Asamblarea gratarului
Primul pas pentru a te bucura de un gratar delicios alaturi de familie si prieteni este sa citesti cu atentie instructiunile si sa asamblezi cu grija elementele Gratarului de Chef (V, Z, Y sau discul pentru gatit D).
Nu-l utiliza in interior, in spatii inchise, langa zone cu risc de incendiu, sub ramurile copacilor sau langă substante inflamabile. E indicat sa “incingi CHEF-ul” intr-un loc ferit de vant pentru a evita propagarea focului catre alte zone.
La prima utilizare, iti recomandam sa faci focul fara a gati alimente pe grill. Desi este rezistenta la caldura, vopseaua din interiorul cutiei se va topi si se va exfolia dupa ardere. Stai linistit, functionalitatea si rezistenta gratarului nu vor fi afectate ci doar aspectul (cum e si normal).
Odata ce ai aprins focul în cutia gratarului, nu il lasa nesupravegheat si, mai ales, nu lasa copiii sa se apropie prea mult. Fiind un ansamblu metalic si flacara deschisa, exista pericolul ranirii celor mici.
Stim ca berea rece merge perfect cu gratarul insa, pentru siguranta ta, ar fi bine sa desfaci prima sticla la masa, dupa ce ai terminat de gratarit.
Unele sunt chestiuni simple si evidente pe care le stiai, insa am considerat ca e util sa ti le reamintim. Iar partea „tehnica” cu asamblatul gratarului e la indemana oricui si nu iti va testa limitele priceperii de mester sau cunostintele de inginerie.